Preluarea responsabilitatii reciclarii ambalajelor

Prin preluarea responsabilitatii reciclarii ambalajelor, va ajutam sa indepliniti in mod eficient obligatiile legale de reciclare pentru ambalajele introduse pe piata nationala.

Infiintata in anul 2019, ENVIRO PACK CONSULT S.A. este o organizatie autorizata de catre Ministerul Mediului Apelor si Padurilor, in vederea implementarii obligatiei privind raspunderea extinsa a producatorului conform prevederilor Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje cu modificarile si completarile ulterioare.

Preluarea responsabilitatii reciclarii ambalajelor
Licenta Enviro Pack Consult

Avantajele reciclarii ambalajelor cu Enviro Pack Consultt:

  • Rapid
  • Simplu
  • Sigur

Oferim gratuit clientilor nostri, servicii specifice managementului ambalajelor si deseurilor de ambalaje

Serviciul nostru online este usor de utilizat si va permite sa gestionati mai usor toate datele referitoare la ambalaje. Economisiti timp accesand tot ceea ce aveți nevoie pentru declararea ambalajelor si raportarea catre autoritatile statului!

* Tarifele pentru preluarea responsabilitatii reciclarii ambalajelor

Cadru juridc- Legea 249/2015 cu modificarile si completarile ulterioare:

Art. 16
(1)Operatorii economici sunt responsabili pentru preluarea şi valorificarea de la consumatori/utilizatori finali a ambalajelor/deşeurilor de ambalaje după cum urmează:
a)operatorii economici care introduc pe piaţa naţională produse ambalate, operatorii economici care importă/achiziţionează intracomunitar produse ambalate pentru utilizare/consum propriu sunt responsabili pentru deşeurile generate de ambalajele primare,
secundare şi terţiare folosite pentru ambalarea produselor lor, cu excepţia ambalajelor de desfacere care sunt folosite pentru ambalarea, la locul de vânzare, a produselor;
b)operatorii economici care supraambalează produse ambalate individual în vederea revânzării/redistribuirii sunt responsabili pentru deşeurile generate de ambalajele secundare şi terţiare pe care le introduc pe piaţa naţională;
c)operatorii economici care introduc pe piaţa naţională ambalaje de desfacere, inclusiv pungi de transport din plastic, sunt responsabili pentru deşeurile generate de respectivele ambalaje;
d)operatorii economici care dau spre închiriere, sub orice formă, cu titlu profesional, ambalaje sunt responsabili pentru respectivele ambalaje.
(2)Pentru desfăşurarea activităţii, operatorii economici prevăzuţi la alin. (1) trebuie să fie înregistraţi la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar înregistrarea se face prin depunerea primei declaraţii privind obligaţiile la Fondul pentru mediu.
(3)Administraţia Fondului pentru Mediu face publică pe propriul site lista operatorilor economici prevăzuţi la alin. (1).

Pentru transferarea responsabilitatii reciclarii ambalajelor introduse pe piata nationala ne puteti contacta utilizand formularul de mai jos: